myiptv, huat88tv, moontv, haohd, hdtv, myiptvmalaysia, iptvmalaysia, myiptv malaysia, iptv malaysia, myiptv murah, iptv murah, iptv update, myiptv update, xtro murah, myiptv apk, huat88tv apk MYIPTVMALAYSIA.COM
.COM
Pembekal dan pengedar sah
Android Box dan IPTV 
Call/Msg/Whatsapp : 01132213191
Apa itu IPTV?
Siaran IPTV ini adalah saluran alternatif channel TV dari Malaysia dan beberapa negara lagi. Perkhidmatan ini menggunakan Tvbox Set atau lebih dikenali sebagai androidbox. Terdapat beberapa server provider ( penyedia server) yg memberi perkhidmatan IPTV ini diantaranya MYIPTV, HDTV ,WDTV & 88TV dengan pakej langganan 3/6&12bulan.
Dengan jumlah melebihi 200 saluran, kini anda boleh menonton hampir semua saluran Astro, semua saluran Singapura MediaCorp, saluran terpilih dari India (Videocon d2h), saluran terpilih dari China dan Taiwan, saluran TV nasional Indonesia dan banyak lagi dengan MyIPTV dan HDTV apk melalui androidbox dan perlu mempunyai langganan internet jalur lebar dengan kelajuan sekurang-kurangnya 2Mbps (4Mbps ke atas adalah digalakkan). Adalah maklum bahawa MyIPTV adalah perkhidmatan IPTV tanpa lesen (unofficial provider or underground provider).
Kadang-kadang anda akan mengalami isu-isu utama di MyIPTV seperti di bawah, tetapi ia jarang berlaku:

Info berkenaan IPTV
1) Tiada jaminan bahawa anda boleh menonton semua saluran MyIPTV tanpa isu sepanjang masa, 24/7.
Kadang-kadang server pembekal saluran mempunyai penyelenggaraan atau tergendala, ataupun terlalu banyak pelanggan kini menonton saluran tersebut dan server tidak dapat menerima lagi pengguna (jarang berlaku), anda mungkin tidak dapat menonton saluran tersebut. Ingatlah bahawa MyIPTV adalah disediakan secara usaha terbaik (best-effort basis). Satu-satunya perkara yang pembekal MyIPTV boleh lakukan adalah untuk memastikan semua saluran boleh menonton kepada pelanggan secara sepenuh masa yang mungkin. Kerana jika tidak, pelanggan akan berhenti melanggan dan tiada perniagaan. Lagipun, bayaran langganan MyIPTV adalah sangat murah. Satu-satunya cara untuk mendapatkan perkhidmatan yang terjamin, langganlah kepada pembekal TV satelit, Astro.

2) Jika lokasi pembekal saluran tersebut mengalami hujan lebat, anda mungkin tidak dapat menonton saluran tersebut untuk seketika.
Tidak lagi kena mengena jika kawasan anda hujan lebat ataupun tidak jika anda menggunakan MyIPTV (selagi sambungan Internet anda aktif). Kerana kebanyakan saluran yang MyIPTV dapatkan adalah menggunkan piring satelit jenis Ku band (Astro, Big TV, Videocon d2h). Jika lokasi pembekal saluran itu mengalami hujan lebat pada ketika itu, anda tidak akan dapat siaran daripada saluran tersebut dan ia akan menunjukkan "Service currently not available" (untuk Astro). Tergantung pada cara tontonan anda, ia mungkin jarang atau kerap berlaku. 


3) Audio/video yang tidak serentak (isu "lip-sync")
Kadang-kala anda akan perasan bahawa audio/video tidak serentak dengan apa yang anda lihat/mendengar. Seperti audio adakalanya lebih cepat atau lambat dari video yang sedang ditayangkan pada saluran tersebut. Tetapi bukan setiap orang akan perasan isu ini, jadi ini bukanlah satu isu besar.

    Tiada perkhidmatan EPG 
    Anda tidak boleh tahu program apakah yang sedang ditayang sekarang seperti Astro.
    Anda kena cari jadual program sendiri.

    Anda tidak boleh menukar bahasa sarikata pilihan anda
    Saluran dari Astro: Sarikata Bahasa Melayu kecuali saluran Cina terpilih.
    Saluran dari mana-mana stesen TV berbayar Indonesia: Sarikata Bahasa Indonesia
    Saluran dari Videocon d2h: Sarikata Bahasa Inggeris

   Anda tidak boleh merakamkan sebarang program seperti PVR

    Mengambil masa lebih lama untuk menukar saluran berbanding dengan Astro
    Ia mengambil 3-5 saat untuk memuatkan saluran, tergantung pada internet anda.


KesimpulannyaMyIPTV adalah sesuai untuk sesiapa yang ingin membayar harga rendah dan menonton saluran yang anda tidak mampu untuk melanggan, serta saluran-saluran dari negara lain/satelit. Walaupun ada kelemahan MyIPTV, adalah maklum bahawa anda membayar harga yang sangat murah setiap bulan dan anda mendapat lebih 160 saluran.

Berbanding dengan Astro, anda perlu membayar lebih beratus-ratus ringgit sebulan untuk menonton saluran premium. Dengan MyIPTV, asalkan anda mempunyai kelajuan Internet sekurang-kurangnya 2Mbps, disyorkan 4Mbps ataupun lebih pantas untuk ADSL, atau apa-apa pelan UniFi/Maxis Fibre, anda bolehlah menikmati MyIPTV. Anda mungkin berfikir, langgan ke pelan kelajuan Internet yang lebih pantas, anda untuk bayar lebih lagi. Tetapi berfikir semula, anda boleh menonton kira-kira 72% (109 saluran termasuk HD) daripada semua saluran Astro untuk harga yang sangat murah setiap bulan dan jelas sekali ini lebih murah daripada apa yang anda bayar pada bil Astro setiap bulan.

Copyright 2018 by "MyiptvMalaysia"  "IPTV Malaysia"   All Rights reserved    Call/Msg/Whatsapp: 01132213191